Over de koe en de melk

Jaren geleden werd ik gevraagd om als boer in loondienst te komen werken op een redelijk verwaarloosd melkveebedrijf. Vraag me niet waar ik die voorliefde voor koeien vandaan had, als stadse jongen uit ‘s-Hertogenbosch. Die voorliefde wás er altijd al, van kinds af aan. Een groot verlangen om boer te worden. Een verlangen wat vorm moést krijgen….

De boerderij was overgenomen door Stichting Looverendaele. Stallen waren verouderd en vervuild. Ik trof een onrustige, gestreste veestapel van ongeveer 100 koeien aan. Veel uierontsteking, klauwproblemen en een veearts die dagelijks op het erf te vinden was. Veel gebruik van antibiotica. De vraag aan mij was er een gezond bedrijf van te maken met goede productie cijfers.

Bij mijn afscheid na drie jaar hield de veearts een korte speech. Hij gaf aan dat hem het volgende was opgevallen:         mijn eerste aandacht was gericht op de veestapel zelf, door me letterlijk  meer tussen de koeien te begeven en contact met ze te maken. Vervolgens creëerde ik de fysieke ruimte om meer lucht en licht in de stallen toe te laten. Verbouwen en nieuwe moderne systemen werden toegepast. Al snel werd de veestapel rustiger. Door deze aandacht voor wat deze koeien echt nodig hadden, in combinatie met mijn expertise vanuit mijn landbouwachtergrond, nam het aantal ziektes en de stress af. Natuurlijk zijn ook koeien verkocht en heeft een strengere selectie plaatsgevonden. Door deze aanpak ging de melkproductie geleidelijk omhoog, als vanzelf. In het derde jaar is een van de beste koeien ook nog in de prijzen gevallen. Iedereen trots.

Als minpunt noemde de veearts, dat hijzelf tegenwoordig minder aanwezig is op de boerderij en dat binnenkort zelfs afscheid van hem genomen gaat worden. Maar dit zei hij met trots, omdat hij bijgedragen had aan de mooie verandering .

Herkent u ergens dit verhaal? Niet vanuit de landbouw, maar vanuit uw eigen organisatie? Het vraagt moed om te vertrouwen op de kracht van de eigen medewerkers. het vraagt durf om ook door te pakken en keuzes te maken. Durft u het aan om het talent van uw medewerkers op te zoeken en te steunen om dat te doen waar ze echt goed in zijn? En is uw middenkader hier ook toe in staat?

Ik hoop het van harte. Als oog voor talent meer centraal komt te staan in uw organisatie zal de omzet en groei van uw organisatie bijna als vanzelf volgen………

Heeft u hierbij ondersteuning nodig, voor uzelf, uw leidinggevenden of teams, dan kunt u natuurlijk ook contact met mij opnemen, graag zelfs. Om dan niet alleen over koetjes en kalfjes te praten, maar samen concreet te kijken hoe ook uw medewerkers weer trots en sprankelend de wei in gaan,

Way Of Wonders, Werk maken van Talent